Volg ons

5 grote trends voor vrijwillige inzet in 2020

Met een groot vrijwilligersonderzoek (7.341 respondenten) én big data analyse verkenden we samen met prof. Lucas Meijs de trends op het gebied van vrijwillige inzet in 2020. In het Trendrapport beschrijven we naast de trends ook de achterliggende insights én praktische handvatten voor de praktijk. 

Samengevat zijn de vijf trends voor vrijwillige inzet in 2020:

  1. Transitie naar flexibele én duurzame vrijwilligersenergie
  2. Eenzaamheid groeit, maar de ‘omdenk’ potentie ook
  3. Meer animo voor vrijwilligerswerk in 2020!
  4. De zelfredzaamheid groeit en levert win-win op
  5. Inspelen op behoeften vrijwilligers

Ook lees je in het rapport over de bereidheid, inzet en motivatie van vrijwilligers én hulpvragers (en hoe die veranderen) en geven we concrete handvatten per trend hoe je deze in 2020 kunt toepassen in je werk. 

Download het Trendrapport vrijwillige inzet 2020 hier (PDF)

(omdat het rapport uit 11pagina’s bestaat inclusief  veel grafieken, is het helaas niet mogelijk om het hier volledig weer te geven)

Veel leesplezier en ik hoor graag jullie reactie, discussiepunten of breinbrekers. Zoals ook voorin het rapport staat, is dit rapport bedoeld om te inspireren en je aan het (om)denken te zetten. Wat herken jij en wat niet? Wanneer wel of niet en wat kunnen we daaruit leren? Ik vind het leuk om hieronder in gesprek te gaan met je 🙂

Oorspronkelijk bericht van Anne van Roosmalen

OUT NOW

PulpdeluxeMagazine-NR42

VERWARD
Dit is nummer zou eigenlijk een “The best of 10 jaar PulpdeLuxeMagazine” worden maar dat ging niet door. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een corona nummer. Met hier en daar een weerzien met memorabele momenten omdat dat goed past in een corona nummer en we het sowieso niet konden laten. Hinken op verschillende gedachten net zoals deskundigen afgelopen tijd in de aanpak van de pandemie hebben gedaan. Daarmee tevens aangevend dat dit dus altijd gebeurt. Overal op elke schaal in welke tak van sport dan ook. Afijn, dit is ons nieuwste nummer en we hopen dat jullie het leuk vinden en jezelf erin herkennen.