De Berlijnse muur inspireert een nieuw lettertype voor het 30-jarig jubileum van zijn val

Woorden kunnen muren stoppen wanneer ze in dit gratis lettertype worden geschreven.

We dachten dat het type in 2019 niet beter kon worden dan Kristina Bold, het lettertype dat is gebaseerd op een handschrift van een beroerte-overlevende – maar we hadden duidelijk ongelijk.

Voice of the Wall is de reden, een nieuw lettertype geïnspireerd op originele graffiti van de Berlijnse muur en ontworpen als onderdeel van een campagne ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan ​​van de val van de muur in november 1989.
Gemaakt door creatief bureau HEIMAT Berlijn voor non-profit street art vereniging The Cultural Heirs, het lettertype lijkt ons een viering van drie dingen: type, street art en vrijheid.

words-can-stop-walls

HEIMAT begon het project door zich af te vragen of muren konden praten, wat zou de Berlijnse muur vandaag zeggen? Vervolgens baseerden ze de 26 letters op echte graffiti van de Berlijnse muur, waardoor de muur zowel een stem kreeg als de mogelijkheid om vrijheid te bespreken in een wereld met steeds meer grenzen.
“Straatkunst en iconisch ontwerp kunnen een dramatische impact hebben op cultuur, en het creëren van een campagne om vrijheid te vieren en te waarschuwen voor verdeeldheid ter gelegenheid van dit belangrijke jubileum was voor ons erg zinvol”, zegt Matthias Storath, CCO bij HEIMAT.

“We hopen dat dit project het publiek zal helpen herinneren aan onze zwaarbevochten vrijheden, die we moeten koesteren en genieten.”

freedom forever

Het project omvat ook afdrukken, boek en de onderstaande video waarin we sirenes, honden blaffen en geweerschoten horen, die het lijden weergeven dat de muur zag terwijl hij stond. Het stuk eindigt met de waarschuwing dat ‘Divisie de grootste bedreiging voor vrijheid is’.

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
power-of-art-house_alphons-nieuwenhuis-1-PdLM
Power of Art House verkoopt bullshit
11 september 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel