De oneindige uitwisbare schriften

De 25-jarige Sam van Tol reist de wereld over in de strijd tegen analfabetisme. Met zijn onderneming Correctbook wil hij kinderen, in landen waar het hard nodig is, voorzien van eindeloos schrijfmateriaal. De uitwisbare notitieboeken, inclusief bijbehorende producten, worden door Correctbook zelf gemaakt en kun je opnieuw gebruiken. De sociale onderneming groeit hard, maar Sam wil meer. Door het vastleggen van zijn avonturen op video verschijnt er media juni een eigen serie.

Schrijfmateriaal dat jaren meegaat

Correctbook produceert oneindig uitwisbare schriften die met speciale markers te beschrijven zijn. Heb je de pagina niet meer nodig, dan wis je met de achterkant van de marker de geschreven tekst of met een vochtig doekje. Het idee is ontstaan na een vakantie in Zuid-Afrika. Sam werd geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaasde zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen, zoals eten of kleren. Ze wilden iets anders, namelijk pen en papier. Het is bijna niet voor te stellen. Miljoenen kinderen die elke dag naar school gaan, maar niet eens schrijfmateriaal hebben om zichzelf te ontwikkelen. Met Correctbook krijgen kinderen schrijfmateriaal dat jaren meegaat.

Impact vergroten

Onlangs is eigenaar Sam van Tol voor vijf dagen afgereisd naar Afrika. Een prachtig, intensief en emotioneel avontuur. Door zijn avonturen vast te leggen op video is het mogelijk een serie uit te brengen. Sam: “Uiteindelijk willen we hiermee onze impact vergroten en de wereld laten zien wat we daar aan het doen zijn. Correctbook groeit, zorgt voor verbeterd schoolmateriaal en dat meer kinderen naar school kunnen. Daar mag natuurlijk iedereen van meegenieten.”

De prachtige, ontroerende en soms hilarische beelden worden op dit moment vakkundig gemonteerd. De verwachting is dat de serie begin juni online gepubliceerd wordt. Van 8 uur lang in een kerk, tot het omhoogduwen van een zware kar en beatboxen met de serveerster van het hotel. Het belooft een prachtige serie te worden met indrukwekkende beelden.

15.000 Correctbooks uitgedeeld

Correctbook uitwisbare schriften 2
Begin van dit jaar is de productie in Afrika opgezet. Sam vertelt: “Onze Correctbooks en bijbehorende doekjes worden nu ook in Afrika gemaakt. Er is direct gekeken of we hier nog verbeteringen in kunnen aanbrengen. De pennen en inktpotten worden nog in Europa gemaakt. Ieder kind kan hierdoor 15 keer de pen bijvullen. Ook zijn we langs enkele scholen gegaan. In totaal zijn er 15.000 Correctbooks uitgedeeld. Dat smaakt absoluut naar meer!”

 

Strijd mee!

De doelstelling van Sam is ambitieus: 1 miljoen kids van Correctbooks voorzien! Je steunt zijn doel door de herbruikbare notitieboeken of andere producten te bestellen via www.correctbook.nl. Ook andere vormen van hulp zijn meer dan welkom! Strijd je mee?!

 

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
power-of-art-house_alphons-nieuwenhuis-1-PdLM
Power of Art House verkoopt bullshit
11 september 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel