Franse ontwerper maakt unieke jurken van alledaagse voorwerpen

Een Franse ontwerper heeft een verzameling unieke baljurken gemaakt van alledaagse voorwerpen zoals wijzerplaten en violen.

Sylvie Facon, 57, maakt de unieke jurken met alles van boekstekels tot muziekinstrumenten. Volgens de ontwerper, uit Arras, Frankrijk, is elke jurk bedoeld om een ​​verhaal te vertellen. “Wat mij inspireert om deze jurken te maken, is de schoonheid van stoffen en kleuren”, zegt Facon. “Ik vertel een verhaal, breng hulde aan mijn stad en druk me uit over een thema.”

De grillige jurken, vaak voorzien van kanten details en volledige rokjes, hebben elk 250 uur nodig om te creëren. Voor één jurk gebruikte Facon de ruggen van oude boeken om het korset te maken. Een andere jurk is ontworpen met behulp van hooi- delen om het lijfje te accentueren, terwijl andere over oude wijzerplaten of bladen met muziek beschikken.

Franse ontwerper_jurken

Bij het kiezen van de objecten die in de jassen moeten worden verwerkt, zei Facon, die sinds 1997 ontwerpt, dat haar focus uitsluitend ligt op het omarmen van het thema. “Om de jurken te maken, gebruik ik alles waarmee ik het thema kan illustreren waaraan ik werk,” zei ze. “Ik vraag me niet af of de dingen die ik gebruik bijvoorbeeld afwasbaar zijn.”

sylvie facon creatrice france

Jurken

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
power-of-art-house_alphons-nieuwenhuis-1-PdLM
Power of Art House verkoopt bullshit
11 september 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel