0
You have 0 items in your cart
Volg ons

Franse ontwerper maakt unieke jurken van alledaagse voorwerpen

Een Franse ontwerper heeft een verzameling unieke baljurken gemaakt van alledaagse voorwerpen zoals wijzerplaten en violen.

Sylvie Facon, 57, maakt de unieke jurken met alles van boekstekels tot muziekinstrumenten. Volgens de ontwerper, uit Arras, Frankrijk, is elke jurk bedoeld om een ​​verhaal te vertellen. “Wat mij inspireert om deze jurken te maken, is de schoonheid van stoffen en kleuren”, zegt Facon. “Ik vertel een verhaal, breng hulde aan mijn stad en druk me uit over een thema.”

De grillige jurken, vaak voorzien van kanten details en volledige rokjes, hebben elk 250 uur nodig om te creëren. Voor één jurk gebruikte Facon de ruggen van oude boeken om het korset te maken. Een andere jurk is ontworpen met behulp van hooi- delen om het lijfje te accentueren, terwijl andere over oude wijzerplaten of bladen met muziek beschikken.

Franse ontwerper_jurken

Bij het kiezen van de objecten die in de jassen moeten worden verwerkt, zei Facon, die sinds 1997 ontwerpt, dat haar focus uitsluitend ligt op het omarmen van het thema. “Om de jurken te maken, gebruik ik alles waarmee ik het thema kan illustreren waaraan ik werk,” zei ze. “Ik vraag me niet af of de dingen die ik gebruik bijvoorbeeld afwasbaar zijn.”

sylvie facon creatrice france

Jurken

OUT NOW

PulpdeluxeMagazine-Cover

 

Dit feestelijke 40ste nummer staat boordevol kijk en lees plezier! O.a. hoe duurzaam is jouw kat? No food waste houdbaarheid tips. We kijken in de keuken van circulaire innovator Rien Renema. Ben je festival moe?…met goede reden mooi ff niet. Dan een prachtige reportage van Melanin in wonderland. Een verslag van archeologische top ontdekkingen. En een kijkje bij nomad games. En we gingen bij Hannelore Kuperus koffie leuten. Duurzaam natuurlijk. Plus nog veel mee! Like & Deel, En wees een pulper doe een donatie of crowdfund!

Lees hem nu op issuu