Volg ons

Franse ontwerper maakt unieke jurken van alledaagse voorwerpen

Een Franse ontwerper heeft een verzameling unieke baljurken gemaakt van alledaagse voorwerpen zoals wijzerplaten en violen.

Sylvie Facon, 57, maakt de unieke jurken met alles van boekstekels tot muziekinstrumenten. Volgens de ontwerper, uit Arras, Frankrijk, is elke jurk bedoeld om een ​​verhaal te vertellen. “Wat mij inspireert om deze jurken te maken, is de schoonheid van stoffen en kleuren”, zegt Facon. “Ik vertel een verhaal, breng hulde aan mijn stad en druk me uit over een thema.”

De grillige jurken, vaak voorzien van kanten details en volledige rokjes, hebben elk 250 uur nodig om te creëren. Voor één jurk gebruikte Facon de ruggen van oude boeken om het korset te maken. Een andere jurk is ontworpen met behulp van hooi- delen om het lijfje te accentueren, terwijl andere over oude wijzerplaten of bladen met muziek beschikken.

Franse ontwerper_jurken

Bij het kiezen van de objecten die in de jassen moeten worden verwerkt, zei Facon, die sinds 1997 ontwerpt, dat haar focus uitsluitend ligt op het omarmen van het thema. “Om de jurken te maken, gebruik ik alles waarmee ik het thema kan illustreren waaraan ik werk,” zei ze. “Ik vraag me niet af of de dingen die ik gebruik bijvoorbeeld afwasbaar zijn.”

sylvie facon creatrice france

Jurken

OUT NOW

PulpdeluxeMagazine-NR42

VERWARD
Dit is nummer zou eigenlijk een “The best of 10 jaar PulpdeLuxeMagazine” worden maar dat ging niet door. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een corona nummer. Met hier en daar een weerzien met memorabele momenten omdat dat goed past in een corona nummer en we het sowieso niet konden laten. Hinken op verschillende gedachten net zoals deskundigen afgelopen tijd in de aanpak van de pandemie hebben gedaan. Daarmee tevens aangevend dat dit dus altijd gebeurt. Overal op elke schaal in welke tak van sport dan ook. Afijn, dit is ons nieuwste nummer en we hopen dat jullie het leuk vinden en jezelf erin herkennen.