Volg ons

Niet langer taboe, tatoeages worden door Honduranen teruggewonnen om liefde, niet om haat uit te drukken

tatoeages
Ruth Pineda, 43, showing off her tattoo. Credit…Daniele Volpe

TEGUCIGALPA, Honduras – Ruth Pineda stond met haar rug naar de spiegel, de riem van haar tanktop onder haar arm en onthulde een nieuwe tatoeage: een hart. Binnenin waren bij zonsondergang drie dolfijnen over de zee te springen.

“De grote dolfijn ben ik – de moeder – en de twee kleintjes zijn mijn zonen,” zei ze.

Met haar tatoeage voltooid na een sessie van drie uur bestudeerde mevrouw Pineda het kunstwerk in haar huid geëtst met gelijke delen bewondering en ongeloof. De tatoeage is haar eerste, en een verklaring die de 43-jarige lerares bijna 20 jaar wilde maken, maar nooit het gevoel had dat ze dat kon.

Decennia lang waren tatoeages niet alleen modieus in religieus conservatief Honduras. Ze waren taboe, met een kwaadaardige geschiedenis als een identificerend kenmerk van dodelijke bendes zoals Mara Salvatrucha, beter bekend als MS-13, en de 18th Street-bende, of Barrio 18.

Story by Alexandra E. Petri

OUT NOW

PulpdeluxeMagazine-NR42

VERWARD
Dit is nummer zou eigenlijk een “The best of 10 jaar PulpdeLuxeMagazine” worden maar dat ging niet door. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een corona nummer. Met hier en daar een weerzien met memorabele momenten omdat dat goed past in een corona nummer en we het sowieso niet konden laten. Hinken op verschillende gedachten net zoals deskundigen afgelopen tijd in de aanpak van de pandemie hebben gedaan. Daarmee tevens aangevend dat dit dus altijd gebeurt. Overal op elke schaal in welke tak van sport dan ook. Afijn, dit is ons nieuwste nummer en we hopen dat jullie het leuk vinden en jezelf erin herkennen.