Power of Art House verkoopt bullshit

Op 15 september a.s. opent het Power of Art House de deuren van een nieuw concept: een rebelse conceptstore voor de (zelf)kritische burger. Kunstenaar CSAR heeft van de ruimte een bizarre, vervreemdende ervaring gemaakt. Zijn absurdistische objecten, vergezeld van satirische teksten van Jeroen Teitler, stralen een bijna perverse vrolijkheid uit. De rode draad in het geheel is de vraag: who owns the truth?

Kamer vol absurditeiten

Een enorme McDonald’s-clown heeft zichzelf opgehangen aan het plafond. Op een brief in zijn hand staat ‘Sorry’ en op de muur is te lezen wat hem dreef tot zijn wanhoopsdaad. Aan de muur hangt ook een portret van KFC-oprichter Colonel Sanders, liefdevol omringd door kippen en kuikentjes. “Er heeft nooit echte kip in de KFC-menu’s gezeten”, aldus Sander
 
In een klassiek bad – gevuld met één miljoen dollar – kan het publiek letterlijk zwemmen in het geld en zich kort miljonair wanen. Het is een geschenk van Starbucks aan de Nederlandse staatsburger ter compensatie van de deal die zij sloten met de Belastingdienst waardoor de Nederlandse staatskas miljoenen euro’s misliep. “Bij ons zwem je letterlijk in het geld.”, aldus Power of Art House.
 
Een antiek, kapotgeschoten spreekgestoelte met ingebouwde applausmachine staat uitnodigend in het midden van de ruimte, vergezeld door een eeuwenoude doofpot en een zogenaamde propagandamachine, waar het publiek zelf propaganda kan fabriceren en printen. 


“Alles is behoorlijk over the top en geïnspireerd op clichés. Het concept is dan ook niet geschikt voor mensen die alles – en dus ook zichzelf – te serieus nemen. Maar er zit natuurlijk wel een kritische boodschap achter,” aldus het Power of Art House.

De kunstobjecten vertolken op satirische wijze de meganismen die ons wereldbeeld vertroebelen. Zoals de vaak eenzijdige en/of sensatiebeluste berichtgeving van media, de manipulatieve propaganda van politici, de ruis van onze internetbubbels, de misleidende en opportunistische communicatie van grote bedrijven en commerciële merken en de wereldwijde datadictatuur. Tegelijkertijd wordt ook aan de bezoeker een kritische spiegel voorgehouden: wat is onze eigen rol en verantwoordelijkheid in dit geheel? Waarom laten we dit toe en waarom blijkt het zo moeilijk te zijn om deze meganismen te doorbreken?

Inspireren, prikkelen, uitnodigen

Het Power of Art House wil mensen inspireren, prikkelen, en uitnodigen voor een gesprek over politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s. Wij bieden een podium aan jong aanstormend talent, aan kritische burgers, onderzoeksjournalisten en klokkenluiders. De komende maanden zullen bij ons kleine, theatrale events plaatsvinden, zoals een maandelijkse Fucking High Tea, waarbij het publiek wordt geprikkeld door jonge rebelse spoken word-artiesten, dichters en muzikanten – onder het genot van een klassieke high tea. Het programma staat binnenkort online op www.power-of-art.n 

Ook thuis kan men een eigen artistieke interventie plegen middels de rebelse producten van het Power of Art House. Alle kunstobjecten in de ruimte zijn te koop. Van tafelkleden, servies en champagneglazen tot en met het klassieke bad gevuld met één miljoen dollar. Met de aankoop van deze producten steunt men het werk van het Power of Art House. 
 
Power of Art House
Entrepotdok 26  –  1018 AD Amsterdam  –  www.power-of-art.nl
Open: woe t/m zat 13:00 – 17:00 uur

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020
vrijwilliger
5 grote trends voor vrijwillige inzet in 2020
14 februari 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel