Pulp de luxe magazine Nr 38 is nu uit

 

 

Loewe.

Onlangs liep ik in Hattem op een rommelmarkt. Tussen de duizenden en duizenden vooral “made in China” spullen zag ik een prachtige knaloranje radio uit de vroeg zeventiger jaren. Gewoon een mono tafelmodel maar met looks die het gebrek aan hi-fi meer dan goed maakten. 40 Euro voor een radio waar ik nooit naar zou luisteren maakte me lichtelijk kopschuw. Indachtig het geweldig leuke “Put your money where your mouth is’ besloot ik keihard 25 euro te bieden. Het onderhandelen kon beginnen. Maar de verkoper zei domweg “nee” en ik hield voet bij stuk door hoog spel te spelen en te repliceren dat ik ‘m dan liet staan. En vertrok. Niets onderhandelen, de verkoper kende het script niet en ik liep steeds harder balende naar mijn auto.

Thuis aangekomen was ik zo kwaad op mezelf dat ik dit space-age item had laten staan dat ik spoorslags op Marktplaats ging zoeken. Gelukkig stond er 1 te koop voor 75 euro in Zaandam. Ik bood gelijk 50 euro en 2 weken later was ik de gelukkige winnaar van de veiling. Opsturen hoefde niet want ik kon de radio ophalen in dezelfde plaats waar ik woon, Ideaal.

Aangebeld bij de verkoper leerde dat ik precies dezelfde radio van de rommelmarkt in Hattem had gekocht. Weliswaar gekocht aan de andere kant van het land maar verder van dezelfde verkopers. Ik had de Loewe Opta 2001 weliswaar met 33% korting in handen gekregen maar uiteindelijk 10 euro meer betaald dan ik op de rommelmarkt zou hebben moeten doen. Economie zoals de vrije markt dat bedoeld heeft. Daarenboven bleek de verkoper ook nog eens mijn Russische balletlerares uit de tijd dat ik in een weddenschap met vrienden voor tien lessen op ballet terecht kwam. Vanwege de vrouwen die daar ruim voorradig zouden zijn zo redeneerden we toen.

Kortom ik kocht een dure goedkope design radio met een bijna vergeten link naar mijn ballet verleden. En de radio; die deed het niet. Speelbal van de golven of geregisseerd door de Illuminati of het resultaat van allerlei bewuste keuze’s?

PulpdeluxeMagazine-Cover

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
power-of-art-house_alphons-nieuwenhuis-1-PdLM
Power of Art House verkoopt bullshit
11 september 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel