We’re in this together

Museum Arnhem presenteert in zijn tijdelijke presentatieruimte De Kerk de nieuwe tentoonstelling ‘We’re in this together’. Internationale mode ontwerpers laten collecties zien die breken met modeconventies op het gebied van identiteit, gelijkheid en diversiteit.

Kleding zonder genderrollen

Mode weerspiegelt de tijdgeest en geeft iedereen de kans om zichzelf te uiten. We’re in this together laat werk zien van twaalf (inter)nationale ontwerpers, waaronder Hardeman, Bethany Williams, MAISON the FAUX, Neith Nyer en Camiel Fortgens. De ontwerpen zijn divers en voor iedereen. Ze bieden een plek voor diegenen die zich niet kunnen vinden in de bestaande verwachtingen en zorgen voor een ander geluid in de modewereld.

Deelnemende ontwerpers:

Alicia Minnaard, Bethany Williams, Camiel Fortgens, GAMUT, Hardeman, Joshua Millard, Lisa Konno, Ludovic de saint Sernin, MAISON the FAUX, Neith Nyer, OIL.

Gratis workshops JOIN Collective Clothes

Anouk Beckers zal een serie workshops hosten van haar project JOIN Collective Clothes. Deelname aan de workshops is gratis, je betaalt enkel entree voor De Kerk. Meld je aan via hello@joincollectiveclothes.com. Meer info over de workshops vind je hier.

_41A9993©EvaBroekema.jpg_41A9999©EvaBroekema.jpg

Ontwerpers breken met modeconventies

Vandaag de dag leven we in een wereld waarin er meer wordt gefocust op de verschillen, in plaats van wat ons verbindt. Maar zorgen over verharding en polarisatie hebben de afgelopen tijd geleid tot een sterk tegengeluid waarin juist wordt opgeroepen tot verbinding. Deze stemmen zijn ook luid aanwezig in de mode-industrie. Een systeem dat van oudsher is opgebouwd uit vaste patronen. We kennen allemaal de beroemde modeontwerpers die bij de grote modehuizen werken en per seizoen afzonderlijke man- en vrouwcollecties creëren. De constante stroom van de nieuwste mode wordt op de catwalk gepresenteerd door een eenzijdige representatie van modellen.

Maar is dat nog wel van deze tijd?

Mode reageert op de tijdgeest en geeft iedereen de kans om zichzelf te uiten en zijn eigen verhaal te vertellen. In We’re in this together presenteren we collecties van (inter)nationale modeontwerpers die focussen op identiteit, gelijkheid en diversiteit. Vanuit persoonlijke inspiratiebronnen maken zij kleding voor iedereen, los van de bestaande (gender)rollen. De seizoensgebonden catwalk shows maken steeds meer plaats voor presentaties of performances. Voorbij hun eigen ego en met de nadruk op samenwerking, zorgen ze voor ander geluid in de modewereld. Zonder te schreeuwen maar simpelweg door het te doen.

_41A9858©EvaBroekema.jpg

Fashion + Design Festival Arnhem

De tentoonstelling vindt gelijktijdig plaats met Fashion + Design Festival Arnhem. Dit is een jaarlijks terugkerend stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten en vindt plaats van 1 juni tot en met 7 juli. De editie ‘WE ARE PEOPLE’ kenmerkt zich, doordat niet alleen het Arnhemse ontwerptalent gevierd wordt, maar ook de unieke identiteit van ieder mens. Het thema gaat over de identiteit en diversiteit van mensen in de brede zin van het woord, maar focust binnen het festival vooral op gender. Meer info vind je via www.fdfarnhem.nl.

eVA_41A9992©EvaBroekema.jpg
Beeld: Eva Broekema. 

OUT NOW

Recente Post

10 jarige Jubileum nummer -PdLM43 is nu te bestellen.
13 november 2020
power-of-art-house_alphons-nieuwenhuis-1-PdLM
Power of Art House verkoopt bullshit
11 september 2020
PulpdeluxeMagazine-NR42
PulpdeLuxe Magazine 42
26 mei 2020

Voorintekening PdLM 43 in druk!

Bestel jouw jubileum exemplaar, en kies met of zonder een het gelimiteerde en gesigneerde kunstwerk gemaakt door Rien Renema.

Bestel